Het Kleine Weeshuis

Ontdek Het Kleine Weeshuis met het gezin!

In Het Kleine Weeshuis ontdek je samen hoe het leven in een weeshuis van de 17e eeuw eruit zag. Leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én voor (groot)ouders.

In het gebouw van het Amsterdam Museum was vier eeuwen lang het Burgerweeshuis gevestigd. Met Het Kleine Weeshuis wordt de bijzondere geschiedenis van het gebouw tot leven gebracht.

Het Kleine Weeshuis beleef je met al je zintuigen. Ervaar het leven in een 17e-eeuws weeshuis in het hart van een welvarende handelsstad en ontdek de besloten wereld achter de weeshuispoorten. Een wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan.

Kom ook eens met de hele klas naar Het Kleine Weeshuis. Voor groep 3 en 4 is er een leuk en leerzaam onderwijsprogramma. Klik hier voor meer informatie en boekingen.

meisjesbinnenplaats
Het Kleine Weeshuis

Helaas is het Kleine Weeshuis niet toegankelijk met een kinderwagen. In het entreegebied is plaats om de kinderwagen even neer te zetten.
Excuses voor het ongemak!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief