What are those?!

What are those?!
Inspiratieprogramma voor mbo mode studenten bij de tentoonstelling Maison Amsterdam

Maison Amsterdam toont historische topstukken uit de modecollectie van het Amsterdam Museum in combinatie met een grote variatie aan hedendaags design. Van bekende couturiers uit de vorige eeuw als Edgar Vos, Frank Govers en Max Heymans tot ontwerpers van nu met internationale faam, zoals Iris van Herpen, Jan Taminiau, Viktor & Rolf en vele anderen. Vanzelfsprekend heeft ook de nieuwe generatie ontwerpers een prominente plek. Denk aan: Amber Jae Slooten, Karim Adduchi, Ninamounah en Patta. Klik hier voor meer info over de tentoonstelling.

Het inspiratieprogramma ´What are those?!´ is interactief qua opzet en wordt begeleid door gespecialiseerde museumdocenten. We variëren tussen gesprekken, zelfstandig kijken en het maken van schetsopdrachten. We leren een tentoonstelling ervaren, herkennen revolutionaire modetrends en ´protestmode´ en er is aandacht voor duurzaamheid, machtsverhoudingen, gender en diversiteit. Belangrijke thema´s binnen en buiten de modewereld.

Door de meer dan 150 kledingstukken zijn er verschillende invalshoeken mogelijk. Zo kan bij studenten in de richting van Modemaatkleding/ Fashion Tailoring de focus liggen op de technische kant van kleding en besteden we aandacht aan de constructie. Maar we verdiepen ons ook in het verhaal dat een collectiestuk ons kan vertellen. Denk aan de veranderde opvattingen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid of de relatie tussen kleding en identiteit. 

Informatie What are those?!
Wanneer: looptijd tentoonstelling Maison Amsterdam (18 september 2021 t/m 3 april 2022)
Doelgroep: mbo mode-opleidingen
Duur: 1,5 uur
Kosten: €120,- incl. btw per 15 studenten (inclusief twee begeleiders en entree).
Voor vragen en reserveringen: educatie@nieuwekerk.nl

Corona-maatregelen: Wij volgen de corona regels die op dat moment van kracht zijn. Deze worden bij het reserveren van het programma gecommuniceerd.

What are Those?! Is ontwikkeld vanuit het educatief format ´Inspiratie voor de Maker´ van Modemuze ism het Amsterdam Museum en het Centraal Museum Utrecht.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief