Nieuws

Amsterdam Museum start crowdfundingsactie

23 januari 2017

23 januari is het Amsterdam Museum gestart met een crowdfundingsactie voor de tentoonstelling 'Puck & Hans - couture locale'. Het museum wil op deze manier geld bij elkaar brengen om nog één keer een iconische etalage van het modeduo Puck & Hans tot leven te brengen.

Mondriaan Fonds kent subsidie toe aan Modemuze

9 november 2016

Het Mondriaan Fonds heeft een subsidie toegekend aan een nieuw project van het digitale platform Modemuze. Modemuze, een samenwerkingsverband van twaalf musea waaronder het Amsterdam Museum, is hét platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland. Op de website kunnen bezoekers zich verdiepen in en laten inspireren door de volledige kleding– en kostuumcollecties van de deelnemende instellingen.

Zwart Amsterdam verlengd t/m 20 november

3 november 2016

Zwart Amsterdam is verlengd t/m 20 november. Kom langs en laat je inspireren door bekende en minder bekende rolmodellen uit de stad. 

Europride in het Amsterdam Museum

4 juli 2016

Van 23 juli tot en met 7 augustus staat Amsterdam in het teken van EuroPride 2016. Het thema dit jaar is 'Join our freedom, feel free to join us!’. Ook in en om het Amsterdam Museum valt veel te beleven, dus kom vooral langs!

100 jaar Schiphol

100 jaar Schiphol in het Amsterdam Museum

7 juni 2016

Het Amsterdam Museum presenteert vanaf 16 september de tentoonstelling ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’. In deze interactieve tentoonstelling over Nederlands grootste luchthaven komen jong en oud alles te weten over de modderige weide die uitgroeide tot één van Europa’s belangrijkste vliegvelden. Zo wordt een verkeerstoren nagebouwd en kunnen bezoekers virtueel mee op de bagageband.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief